Gledališče Lalanit

Gledališče Lalanit

pletemo dobro voljo

Gledališče Lalanit nas bo navdušilo s predstavo Pojte, pojte drobne ptice. Lutke ter vrsta glasbenih inštrumentov nas bodo popeljali v čarobni svet domišljije.

Gre za gledališko priredbo ljudskih pesmi za otroke. Povezalne so v zgodbe o materialni nenasitnosti in ošabnosti. Čeprav gre za prikaz drugega časa in vsebin, ki jih mnogi otroci danes ne poznajo več, od žetve na polju, do mlinarja in semenjskih norčij, pa zgodba o zaprtih pticah in trudu za njihovo izpustitev, otroke skuša učiti o nečem, kar do pravega ključka privede še danes: o vztrajnosti.

Na Festivalu bosta z nami  igralka-animatorka lutk, režiserka, pripovedovalka, mentorica, izdelovalka lutk in avtorica Iuna Ornik ter glasbenik in pevec Andrej Fon.

Beseda «lalanit« je skovanka in izhaja iz mladostniške pesmi avtorice  in pomeni splesti dobro voljo. Lahko pomeni tudi lep spomin, drag ti napev ali melodijo , ki si jo požvižgavaš, sladko skrivnost, skratka nekaj lepega, ki traja. Gledališče Lalanit, je tako gledališče za otroke in njim podobne, ki hočejo skupaj splesti dobro voljo.