Katja Jarc

Katja Jarc

Katja Jarc je prof. razrednega pouka, spec. pomoči z umetnostjo (gibalno-plesna terapevtka), geštalt pedagoginja in geštalt svetovalka.
Zaključila je izpopolnjevanje iz zakonske in družinske terapije.
Katja je žena in mama dveh fantov, ki zelo rada ustvarja in raziskuje kulture ter pokrajine sveta. Začela je naprej z delom v vrtcu in v šoli, na zimskih in poletnih taborih je učila otroke plavanja in smučanja ter izvajala animacijske programe za otroke. Njeno poslanstvo je biti čudovita žena svojemu možu in biti dovolj dobra mama svojima otrokoma. V odnosu in pogovorih z možem črpa moč za vsakdanje delo in življenje, oba fanta pa jo vsak dan naučita kaj novega, da je lahko dovolj dobra mama 🙂 Poslanstvo, ki ga čuti že od majhnega je delo z ljudmi od najmlajših in do najstarejših. S terapevtskim delom v okviru individualnih ali skupinskih terapij pomaga različnim skupinam posameznikov. Izvaja tudi različne umetnostne delavnice, v katere vključuje metode Umetnostnih terapij. Veliko se ukvarja tudi z otroki s posebnimi potrebami. V okviru evropskega humanitarnega projekta je na povojnem območju v Sarajevu en mesec izvajala umetnostno terapijo s slepimi in slabovidnimi, ter z otroki s posebnimi potrebami. Navdihuje jo družina, kjer se počuti varno in sprejeto in tam je njen dom. Navdihuje jo narava in čas, ki ga sama ali kot družina skupaj preživijo v naravi in v različnih športnih aktivnostih. Še posebno rada ima glasbo, ples in ustvarjanje, ki ji omogoča sprostitev in odpira nove ideje. Poleg tega črpa moč iz potovanj širom po svetu, kjer z družino odkrivajo in spoznavajo nove ljudi in pokrajine, se med seboj povezujejo in odkrivajo delčke sebe in drugih. Za vse kar prejema, je hvaležna Bogu, ki je vedno prisoten tu in zdaj, daje blagoslova in spremstva na vseh poteh.
Ustvarjalni in gibali bomo z Mavričnim padalom. Tako se bomo usmerjali k skupni nalogi, se učili medsebojnega sodelovanja, razvijali spretnosti in občutek za ritem ter pravo smer. Obenem se bomo med seboj spoznavali, krepili socialno interakcijo in jezikovni razvoj ter obenem krepili naše mišice, predvsem zgornji del trupa. Dobrodošli vsi mladi in mladi po srcu.