Zakonca Čerin

Zakonca Čerin

Marinka in Aleš Čerin sta poročena 32 let. Sta starša trem otrokom ter imata že tri vnučke. Rada hodita v naravo – pa naj bo to v gozd ali kam višje.

Sta zgled, kako zares polno živeti zakonsko življenje. Vendar temu ni bilo vedno tako. Spoznala sta se že pri sedemnajstih in se čez pet let kot študenta poročila. Študij (oba sta magistra farmacije) sta zaključila z dvema otrokoma. Po študiju sta se posvetila službi, gradnji ter dobila še dva otroka … in vse je izgledalo idealno. Aleš se je v tem času lotil prav vsega – letenja s padalom, čebelarstva, radioamaterstva, hribolazenja, varjenja piva … Marinka pa je ob tem tiho trpela. Aleš je moral strmoglaviti s padalom, da sta končno lahko začela delati na odnosu.

Danes skupaj v hiši v dveh gospodinjstvih živita s “tamladimi”; skupaj kar 9 ljudi v starosti od dveh do 54 let. Imajo se radi in se spoštujejo, vendar sta to dve družini – vsaka s svojimi zahtevami, pričakovanji, željami in slogom bivanja. To je lepo in osrečujoče, a polno vsakodnevnih pasti.

V svojem pričevanju z naslovom Na obisk “k tamladim” v copatih bosta spregovorila o tem, kako se trudijo za sožitje, kakšna praktična pravila so si postavili in kako se sproti dogovarjajo. Pričevanje bo izvedeno v okviru organizacije Družina in življenje.

Pričevanje je organizirano v sodelovanju z župnijo Poljane nad Škofjo Loko, na ozemlju katere je prizorišče letošnjega Festivala družin. Je del družinskih prvih petkov, ki v letu 2017, ko župnija praznuje 600-letnico, potekajo vsak mesec.