Pogosto zastavljena vprašanja

Letošnja družinska dogodivščina bo potekala od 25. do 27. junija 2021. Družili se bomo na v Ankaranu na morju v kampu Adria.

Namen Festivala družin je krepitev zavedanja vrednosti lastne družine, hkrati pa festival omogoča prijetno ter koristno druženje. Družinam želimo z nekomercialnim dogodkom pričarati posebno doživetje ter jim omogočiti srečevanje z drugimi družinami. Pristno vzdušje ustvarjamo s skrbno pripravljenim programom, ki se v celoti dogaja v naravi, to pa popestrimo s skupnimi obroki in spodbudo k medsebojnemu druženju. Poseben pečat Festivala družin je možnost taborjenja. Festival družin je oblikovan tako, da se prilagaja potrebam današnje družine in nam pomaga, da se ustavimo ob tistem, kar je najpomembnejše - pristnih in sproščenih odnosih.

Program je zasnovan tako, da lahko vsak najde nekaj zase - otroci, starši, družine. Otroci se bodo zabavali od predstavah, se srečali z živalmi, ustvarjali, športali, preizkušali svoje sposobnosti in se učili novih veščin. Starši bodo lahko prisluhnili različnim strokovnjakom (o prehrani, vrtnarjenju, vzgoji) in tako pridobivali nove spretnosti; družili se bodo z ostalimi starši, prisluhnili znanim gostom na okrogli mizi ... Družine se bodo skupaj lahko udeležile različnih ustvarjalnih in športnih delavnic, raziskovale okolico, se preizkusile v Družinskih sivih celicah, zarajale na družinskem žuru ...

Z vstopnino pomagate kriti osnovne stroške organizacije Festivala družin. Zaradi splošnega upadanja sponzorskih sredstev za dogodke Festival družin brez vstopnine namreč ni več izvedljiv. Glede na to, da je dogodek postal z leti še kvalitetnejši in obsežnejši, smo prepričani, da je vstopnina ugodna (še posebej če jo primerjate s skokom v toplice na en dan kopanja ali nemara celo smučarskimi kartami).

Če se zaradi različnih razlogov ne boste mogli udeležiti Festivala, vas prijava k ničemur ne zavezuje. Če ste že poravnali stroške nočitev in prehrane, vam v primeru odpovedi do 11. 6. 2019 vrnemo 90 % zneska; v primeru kasnejših odpovedi vam vrnemo 50 % zneska, razen v izrednih primerih, ko se bomo o vračilu dogovorili individualno.

Potrdilo oddate na info točki. Ob oddaji boste glede na zapisano na njem prejeli bone za zajtrke, zapestnice (donatorji in vsi otroci do 7. leta), navodilo za postavitev šotora … Vaša prijavnica pa bo odromala tudi v koš za veliko nagradno žrebanje. Nagradni sklad bo zelo mamljiv!

Pri taborjenju so zajtrki vključeni k nočitvam. Za zajtrke, kosila in večerje bosta poskrbela dva privatna gostinca Jožeta (obroke bomo jedli v šotoru). Obrok si zagotovite, če naročite v naprej - na dogodku bomo prodajali le morebitne "viške", ki jih ne moremo zagotoviti. Pripravili smo ugodne pakete 2 ali 3 dnevne) v katerih je vključena tudi PIJAČA. 1pivo/družino/obrok in za ostale člane sok. Pijača ni vključena, če si ne izberete paketa. Za ostalo pijačo in sladoled po ugodnih cenah bo poskrbljeno.

Da, v neposredni bližini dogajalnega prostora bomo poskrbeli za dovolj parkirnih mest.

Da, imeti morate svoj šotor. V primeru, da ga nimate, nas čim prej kontaktirajte na info@iskreni.net. Na voljo imamo nekaj šotorov za izposojo, vendar ker jih je malo, pohitite. Za izposojo se doplača simboličen znesek.

Na voljo bo dovolj (kemičnih) stranišč. Na voljo bo tudi po eni: kontejnerski tuši in WCji.

Na Festival seveda lahko pridete - glede vstopnine boste uredili na vstopni točki. Prav tako boste lahko neposredno na dogodku kupili obroke - v primeru, da bodo na voljo - saj hrano vso naročamo v naprej. Opozarjamo samo, da so ugodnješi paketi so le v predprodaji, prav tako je cena v predprodaji tako za vstopnino kot za obroke nižja.

Seveda! En dan, dva dneva, trije dnevi ... S spanjem ali brez. Prišepnemo pa lahko, da je taborjenje res nepozabna izkušnja! 🙂

Letos ni organizirane druge namestitve. V okolici pa je kar nekaj prijaznih turističnih kmetij, kjer je možna tudi namestitev. Vendar je to v individualni organizaciji posamezne družine.

Zavod Iskreni vam bo vrnil 100% znesek, ki ste ga plačali za udeležbo na festivalu, v primeru odpovedi do enega tedna pred festivalom. V kolikor boste vašo udeležbo odpovedali manj kot en teden prej, pa vam bomo vrnili 50% vplačanega zneska, saj bo takrat hrana za obroke tudi za vas že naročena.